carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Friday, June 17, 2011

Pengajaran dari drama Nora Elena



Assalam ..



Wahhhh..dh habis pun kan drama kegilaan ramai tuh! cm ner puas hati ke dok ending nyerr. happy ending la for nora & seth. but jadi sejarah hitam la tuk si ivon (ssh eh nak eja) tuh! :)

smlm sy tak bg full attention pung tengok drama tuh! time tu la si kecik nk itu dn ini. tapi my asben ralik tengok. huhu. ni sape yg lebih ni...dulu nak tengok cite melayu2 ni kim salam la..kuat tul kan pengaruh drama ni. drama ni org suke tengok sbb hero & heroin nye. dn jugak jalan cite tuh. as perempuan kan suke baca2 novel kan? so, skrg dh trend pengarah & penulis novel bergabung. di harap nnti makin banyak la drama yg best2 di tayangkan kan? x perlu la asyik2 nk tayang drama dr seberang tuh. **bosan oh semua tv ade je drama dr sana**

oh yer..kembali pada tajuk..

ni dari pendapat saya. mybe anda tidak menyukai nye.tidak mengapa.

1) tidak perlu kot untk menceritakan kepada bakal pasangan bahawa pernah di rogol. tetapi kena bertaubat pada yang Esa. Mohon agar hubungan rumah tangga nnti akan sentiasa di redhai olehNya. bukan aper, sy rase..lelaki yang betul2 mencintai pasangannye itu tidak akan memandang serius terhadap perkara itu.

2) jika menyimpan hati pada seseorang..berterus terang saje! jika malu ..elakkan dari berjumpa dengan dia. selagi kita berjumpa, selagi itu la kita akan terangau2 pada dia. jgn lakukan perkara bodoh. sbb ianya lagi teruk. dari elok2 bersahabat, last sekali terus menjadi benci.

3) jangan cepat terpedaya dengan khabar2 angin. selidik dahulu adakah ianya betul. kalu nak percaya, percaya sket2 dah la..:P

4) jangan melihat/menonton benda2 yang tak sepatutnya dengan usia ada. itu semua pengaruh syaitan! last sekali, org lain yang menjadi mangsa. :)


tu aje kot. jgn memandang sgt kepada drama ini. tapi back to the reality. :)

p/s : lepas ni mari melayan Stanza Cinta , setiap Ahad. 9 malam. :)

5 comments:

hajarus said...

hehehe.. puas ati sebab hepy ending... dah xpat dah tgk seth tan & nora elena... tp leh tgk aaron kat stanza cinta pulak... tgk cam best jer...

aLyNnZ said...

salam,
samalarr dgn alynn smlm..time nak tgk nora elena time tuh lar danish mintak pasangkan c chipmunks..adoiaii...

Bionic women said...

saya x pernah tengok pun cerita ni, tapi semalam saya tengok sebab nak tahu ending dia jer..hehehe

tapi tipikal drama n novel melayu, happy ending..hehee

Rai said...

kurang setuju la dengan yg no 1.. kalau suami tu tau bini dia tak dara lagi mesti dia frust.. mcm mana pun kena berterus terang jugak.. walau pun bukan salah pompuan tu..tapi tak adil bagi lelaki tu..diaa perlu tau jugak..

Papa Mifz said...

saya x ikut pun citer nih...tapi wife saya suko sgt2....