carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, November 10, 2011

puas mencari kedai makan mlm tdi

hai

smlm kan anniversary. so, sms ke asben. nak kuar makan ke tak mlm ni. ok je dia jawab ..sy suggest mlm mgu ni je kan. die ckp, malam ni terus..

kami kan jarang makan luar. eh, mlm semalm2 tu mkn KFC.haha.so, kuar umah lepas solat magrib. dok dan nak tengok Tentang Dhia tu. so, berangan la nak g kedai dekat sini je. nak makan ikan bakar katanye. oh. sebelum tu g pasar malam air itam dulu beli sayuran n bawang dan ikan bilis.

sekali pegi kat restoran tu TUTUP! & restoran sekitar2 tu ada dalam 5 buah pun tutup!

eh, la lupa..raya haji kan? diorg kan org kelate.mesti balik lama

1 bulan agaknye kan?

melampau..1-2 mgu je kot..

so, pikir la nak makan kat mane. jam dh kul 8-30mlm. Ammar dh ngada2. lapar mungkin.so, ke Puchong Indah sana. dekat ngan kedai Anis Sup Utara. situ ada cm food court la. banyak kedai nak buat pilihan. tp mlm tdi tak banyak bukak. balik beraya mungkin.

park kete & order!

around 15minit dh smpai..air nyer dulu.

* barli suam.ni la yg selalu pun order tuk Ammar.tp kat situ tak best. barli nye keras.


around 10minit lepas tu baru dpt food.



*mula tu nak siakap stim. tapi mahal.huhu. so, pilih kembung sweet sour, sup sayur & telor dadar aje.
rm22.60 sajee.



mula2 ayah die suap Ammar dulu. oh ye, Ammar mmg ngam ngan ayah die if makan kat luar. nak ayah die suap aje. kalu sy suap, die main2. so, sy pun buleh la makan dulu. ops, tapi makan secara laju2. muahaha.

lepas anak & ibu makan.biasa nye anak akan turun & main2 kat kawasan berdekatan. so, boleh la ayah abis kan lauk.tak aci kan?haha






ayah, nak air..nak air pun ngan ayah tau. ngade

lepas tu kan, ade couple belakang kitorg. ada anak kecik belum 1 taun kot. anak nye dah tak keruan. melalak je. mak ayah tak dpt food lagi. nape entah, lambat betui. last2 masa dh dpt food,diorg makan sikit je. air je abis. dlm 2suap je kot..tak sedap atau tensen & malu anak nangis kot. tapi sayang la nasi tu. nasi goreng 2 jenis. sayang duit kan?huhu

tu aje..tak de pun candle light dinner pun anniversary ni. hadiah2 pun tak dok. tak ape la..sy ok aje pun.

next month, kita g makan seafood kat Jeram yerr.sape pernh makan kat situ ? cer cite best tak




2 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

amboi ikan tu menarik nyeeee..

Pn. Zana said...

@diah : menarik kan..sedap