carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, November 9, 2011

Hari Raya Haji Saya

hai..

sebelum cite raya haji ni tamat, up la cite raya yer. oh yer, raya haji ni kami dh lama tak balik tau. since taun ni asben cuti & dpt extra 1 day cuti on Monday kan? so, balik la raya Jumaat malam. balik rumah parents sy di KG3. ikut turn gtu kan?

Jumaat malam adalah jem tak hengat. gerak kul 9malam, smpai kul 1 pagi. jem yg tak tau la sbb ape. bile dh tak jem, eh..jem sbb ape. pelik sungguh! biasalah perayaan kan? harus terima keadaan itu.

Tapi raya haji pun kena prepare makanan jugak. tapi x la sebanyak time raya puasa. cm biasa, mak sy akan masak laksa 8kampit, nasi impit kuah kacang 6 ketui besar, ketupat palas & rendang ayam..licin semua bila malam menjelang! fuh..lately ni kalu raya mmg ramai tau tetamu. tapi tak pe, itu kan rejeki .:)

# gambar raya kami. adik beradik pompuan 4org. lelaki 4org lagi entah kemana. mak yg duk belakang tengah2 tuh. upload dlm Fb, org komen kata mak sy pakai botox, kemain putih.muahaha.

tapi kan ada 1 gambar je ni. yg lain adik belum masuk dlm fb.muahaha. itu je cara nak bg kat saya. suh email payah katanye. menyesal sungguh tak bluetooh siap2 kat kampung. sakan tau kami ambik gambar. haha. takpe2, tgu raya puasa taun depan. sbb time tu semua akan balik kg InsyAllah ..:)

Ahad malam kami ke umah parents asben pulak di Bukit Rang. dekat dlm 10minit saje. g sana, bincang lite2. sbb kami nak ke Kuantan pulak. biras dh bersalin. bersalin pagi raya lak tuh. :) ikut due on 11.11. tapi tak dpt date cantik tu.kami gerak dr BR ke Kuantan pukul 930malam. kul 12 sampai la.

# Muhammad Nasrullah nama di beri :D

Isnin lepas lunch, gerak balik BR. beraya dulu umah mak biras. sedap oh makan sup tulang daging & daging msk kari. makan ngan nasi.semua berasaskan daging..sedapp!otw balik beli air oren. MIL kata boleh hilangkan pening makan daging .:)

smpai BR, basuh baju siap2. muahaha. senang, balik umah jemur terus. :D.mlm tu kul 10malam gerak balik Puchong..jem kejap kat Lentang..dh rugi 1/2 jam tau kat situ. nyampah!smpai umah 2pagi. terus tido..haha. esok pagi, nak tak nak je bangun g kije.

tak sabar nak weekend. nak rest * kunun.

2 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

KG3 tu ktmane ye?

Pn. Zana said...

@diah : KG3 tu kat Felda KOta gelanggi3, jerantut pahang