Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (113) Ammar (73) my self (54) jom kurus (32) info (24) miss sasu (24) misssasu (19) nak kurus (19) Jomkurus (18) family (17) baby aryan (16) drama tv (14) raya (13) resepi (13) puasa (12) tips diet (12) misi kurus (11) makan2 (9) wish (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) esp (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) balik kampung (3) diet (3) klinik (3) makan (3) nak cantik (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) setdetox (3) shopping (3) video (3) vitamin c (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) nursery (2) pengetahuan (2) promoshaklee (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) testimoni (2) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bola sepak (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) info diet (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vitaminc (1) vivix (1)

Thursday, November 17, 2011

MasterChef Malaysia : Zamir


hai.

kata layan MM kan? mesti la nak cite sal MM ajee. haha. smlm kan episod penyingkiran kan? so, diorg ada 5org yg masuk pusingan ni. ni sbb team diorg kalah masa kat restoran tu la. lepas tu nak tau ape yg diorg kena masak? Masak maggie kari! cm ne, sng kan? tapi juri nak yg taraf 5bintang! cm ne2..haha. kalu sy, mmg tak reti la nk msak yg 5bintang. asyik2 la rebus or goreng bodo saja! :)

tapi kan zamir ni terer tau. buleh pikir kejap je nak masak ape.sedap pulak tuhh. yg pasti die sgt la muda lagi. baru 19tu! kalu sy, time tu mmg tak tau masak.masak nasi pun entah ke boleh ke tak? haha.

meh tengok profile nyerr.

Arshad Zamir b. Mohd Azmi

Umur: 19

Asal: Shah Alam

Pekerjaan: Pelajar


Profile :

Cucu yang bagus adalah cucu yang mengamalkan apa yang diajar oleh datuk atau neneknya. Begitulah juga dengan Zamir yang belajar memasak daripada arwah neneknya dahulu. Zamir juga meminati Jamie Oliver yang berusaha mengubah dunia untuk memasak secara sihat. Kedua-dua mereka menjadi sumber inspirasi Zamir untuk memasak dan terus memasak.

Masakan Barat menjadi pilihan Zamir apabila memasak. Penyediaannya yang mudah dan cepat menarik minatnya untuk memasak masakan Barat. Zamir juga meminati masakan hidangan keluarga. Hidangan yang menjadi kebiasaan masyarakat di Malaysia.

Gaya masakan yang agak gelojoh, gelabah serta kucar kacir, namun masih dapat menghasilkan hidangan yang lazat, berkualiti dan sihat menarik minat Zamir untuk meminati Jamie Oliver. Zamir mengikuti hampir kesemua rancangan masakan Jamie Oliver sejak berusia 10 tahun lagi.

Zamir memasang impian untuk memasak hidangan istimewa untuk idola kesayangannya itu, Jamie Oliver. Zamir juga ingin idolanya itu mengenalinya dan mengenali masakan yang dihasilkan olehnya.

Memiliki sebuah restoran bertaraf 5 bintang merupakan impian dan cita-cita Zamir dalam bidang masakan. Dengan cara ini, Zamir dapat memperkenalkan masakan-masakan tempatan dan sekaligus mengharumkan nama Malaysia di mata dunia.


ambik kat SINI

http://www.astro.com.my/masterchef/articles/art_7068.html

kalu nak resepi yang zamir masak smlm boleh klik kat atas ni jugakk




1 comment:

::Mamalyna:: said...

muda dan terer.. untung sape jadi bini die..