carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, November 23, 2011

MasterChef Malaysia malam tdi (22.11.11)

hai.

mlm tadi decide layan masterchef ni. abaikan je cinta alesya tu. sbb buleh nengok kat tonton. hehe. so, smlm fokus la jugak tengok. hehee

smlm, Ary dh memilih Saiful utk jadi ketua kumpulan biru. Ary memilih kumpulan Merah & di anggotai oleh Syariah, Nik, Zamir, Raymond, Imelda, Zahin, Leena, Brian . Saiful pulak memilih Deena, Felix, Ezani, Wahidan, Kamarudin, Daniel, Zuraidah, Anita. ada kot nama tak tulis. terlupe sudah ..:)

diorg di bawa ke CM untuk membuka gerai kat sana. & yg best tetamu yg akan rasa food tu semua adalah foreigner. kat situ kan ramai foreigner. Food tuk kumpulan biru ialah Mi Goreng Mamak, Popia Basah, Cucur Ikan Bilis, Buah Melaka, Bubur Cacar,Pisang Goreng,Sirap Selasih manakala kumpulan merah ialah Kuey Teow Goreng, Samosa, Cucur Udang, Kuih Ketayap,Sagu Gula Melaka,Goreng Keledek,Air Longan. Pemilihan food ni adalah pilihan kumpulan itu sndiri. Pelbagai aksi la yg boleh kita tengok . smua nye huru-hara. yang Ary tu asyik la mulut pot-pet. maybe itu cara die yg atasi rasa gugup as a leader kan? & ada 1 peristiwa sos jatuh. Zahin yang jatuhkan. huhu. & team biru pulak masalah dekat Saiful jugak . die adalah pendiam & tapi buleh la jdi ketua . at last tu die cm baran kan? sbb food tak siap lagi. dia dh tumpahkan sirap tu sikit atas meja! & nasib baik Deena & Felix ada tolong Saiful.

cabaran tamat & masuk gelanggang semula.

kumpulan biru rasa diorg akan kalah ! tapi...

masa kat gelanggang masterchef tu di umumkan yang food paling laris ialah kuey Teow dr kumpulan merah yang Syariah masak! tetapi akhirnya kumpulan biru yang menang! hanya sikit je perbezaan markah iaitu 3%. sikit je pun kan? tapi kalah tetap kalah. tetap masuk pusingan penyingkiran. masa umum kumpulan biru menang, si K tu angkat Saiful.huhu. sweet je. dah la mamat tu pemalu ajek. & si Saiful tu sokmo sy tengok cium tangan Ary. mybe die hormat lebih kat Ary yang dh umur 40 tuh kan? :)

so, malam ni kita tengok siapa yang akan tersingkir. tengok dr sedutan smlm tu, diorg kena teka nama buah! paling confuse adik beradik langsat la kan? ada duku la..jgn la Zamir yg kuar. nak die lak masuk cabaran chef selibriti pulak! esok sy update yerr. yes! sy penggila masterchef skrg !muahaha. :)

ok. nak tengok cinta alesya jap kat tonton..:D

3 comments:

mummy_ayu said...

best....jarang la miss tgk MCM nie...
and memang suka tgk cabaran berpasukan nie..siap pakat2 ngan Ian & Iris..Ian sokong biru, Mummy sokong merah..Iris..tukar2..he he

MRS. K said...

masterchef dah jadi wajib tonton for me n hubby.. hehe

Qhaifa Nur said...

sekali je tengok, macam best je...