Assalamualaikummm..
wah! kemain buh tajuk resepi ..haha. korang layankan aje yer.....since mood berblog dh naik ni..harus cari gambar2 yang belum di ceritakan n di transfer ke Kisah Hidup Saya ni..:)
korang ada tak macam eh, nak masak ape la ayam ni..bosan sudah..asyik masak merah, kicap maupun kari! apa kata jom masak yg simple punye ni.actually ni la lauk yang mak saya suke masak dulu2. dulu2 kan adik beradik kecik lagi.hidup pulak susah..so, harus la masak yang jenis berair cm ni. tulang2 semua boleh makan..boleh la merasa kan makan ayam..:P tapi sekarg ayam kemain mahal eh. kat pasar malam gile mencekik rm8.90 1 kilo. kat 1 kedai peberet kami ni rm8.10 jer. eh, ke harga syiling cm gtu ? tapi takpe..kita beli kat org jual murah ye.
eh..melalut sudah..
nah baca resepi ni..
bahan2
Ayam 5-6ketul * buh tulang lagi bestt
1labu bawang besar *dihiris
2biji bawang putih * di hiris
1sudu kunyit serbuk
1biji tomato * di belah 4
1keping asam gelugur
air * bg ayam tenggelam.
garam & gula secukup rasa.*if nak buh aji pun, silakannn
cara:
masuk je smua dlm 1 periuk, kecuali tomato..
bg smpai keluar minyak
slow kan api..buh tomato..
perasakan rasa..
tutup.
sedap di makan bersama nasi putih panas & ikan masin * ala2 chef kan cakap! :P
korang buat la..sesuai tuk org yg demam. cepat baik nye..hehee..
bai
wah! kemain buh tajuk resepi ..haha. korang layankan aje yer.....since mood berblog dh naik ni..harus cari gambar2 yang belum di ceritakan n di transfer ke Kisah Hidup Saya ni..:)
korang ada tak macam eh, nak masak ape la ayam ni..bosan sudah..asyik masak merah, kicap maupun kari! apa kata jom masak yg simple punye ni.actually ni la lauk yang mak saya suke masak dulu2. dulu2 kan adik beradik kecik lagi.hidup pulak susah..so, harus la masak yang jenis berair cm ni. tulang2 semua boleh makan..boleh la merasa kan makan ayam..:P tapi sekarg ayam kemain mahal eh. kat pasar malam gile mencekik rm8.90 1 kilo. kat 1 kedai peberet kami ni rm8.10 jer. eh, ke harga syiling cm gtu ? tapi takpe..kita beli kat org jual murah ye.
eh..melalut sudah..
nah baca resepi ni..
bahan2
Ayam 5-6ketul * buh tulang lagi bestt
1labu bawang besar *dihiris
2biji bawang putih * di hiris
1sudu kunyit serbuk
1biji tomato * di belah 4
1keping asam gelugur
air * bg ayam tenggelam.
garam & gula secukup rasa.*if nak buh aji pun, silakannn
cara:
masuk je smua dlm 1 periuk, kecuali tomato..
bg smpai keluar minyak
slow kan api..buh tomato..
perasakan rasa..
tutup.
sedap di makan bersama nasi putih panas & ikan masin * ala2 chef kan cakap! :P
korang buat la..sesuai tuk org yg demam. cepat baik nye..hehee..
bai
1 comment:
letak tempoyak lagi sedap hirup...yummy!
Post a Comment