carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Saturday, October 25, 2014

Teknik Intermitten Fasting untuk kurus.


Assalamualaikum semua.. 

hai uolls ..

gembira betul sebab Pahang layak ke Piala Malaysia 2014 !! 
iolss orang Pahang tau . 

ok baik la.. 

saya nak share ngan korang satu lagi tips nak kurus dengan bijak dan mudah . 
apa dia ?? 

GUNAKAN TEKNIK INTERMITTEN FASTING !



 



APA KEBENDE TU WEHHH ? 

puasa enam ker? atau puasa ramadhan ? salah semua.. 

ok, sila baca dengan penuh teliti yerr ..


Apa yang korang faham dengan teknik Intermitten Fasting ini?

@Teknik IFi ni secara praktikalnya adalah suatu aktiviti berpuasa yang dilakukan dalam jangka masa 18 jam @ 24 jam sehari sebanyak 2 kali seminggu.

@Ianya merupakan salah satu cara mudah untuk anda membakar lemak (lose fat) dan menurunkan berat badan dengan cepat disamping masih mengekalkan otot.


 Apa feadah yang akan diperolehi ?
  1. Dapat mengurangkan %lemak dalam badan.
  2. Dapat mengekalkan struktur otot daripada proses penguraian.
  3. Kandungan gula dalam darah yang rendah.
  4. Kepekatan insulin yang rendah dalam badan.
  5. Mempertingkatkan proses liposis dan juga proses oksidasi lemak.

Korang nampak tak apa yang saya nampak ? 

Puasa sunat 2 kali dalam seminggu yang diajar oleh agama kita adalah banyak kelebihan yang kita sendiri tak tahu. selain dapat pahala dan ganjaran di sisi Allah, kita sebenarnya mengawal diet permakanan dalam pembakaran lemak secara tidak sedar !

jadi, apa tunggu lagi . 


Isnin depan dah kena puasa ! 
tiada Alasan.

Titik ..



:)

saya, yang menulis : 

miss sasu 
012- 985 1718

2 comments:

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Salam Perkenalan.
Done follow you #227.
drshikinzainal.blogspot.com

Miss Sasu said...

salam perkenalan.. tq