carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, January 10, 2012

progress free diapers

hai ..

agak lama jugak sy tak menulis kat sini kan? bukan ape, lately bz sket dgn hal2 duniawi ni. tapi sy selalu la jugak jenguk2 kat u'lls nye blog. tp jrg sgt la bg komen. hehe.

meh nak cite ttg progress nak free diapers Ammar tu. sebenarnye tu azam sy taun lepas kan? tapi biasalah dh azam sendiri buat kan, buleh la nak cary forward. haha. ok, seingat sy la kan, start ajar die shi-shi kat toilet ialah bulan ogos taun lepas. masa tu kan puasa. so, sy start weekend je dulu. struggle la jugak . hr sabtu n ahad je sy start ngan bangun pagi, mandikan die & pakaikan seluar dalam je. masa ni mmg selalu mop la lantai ni.stanby je. w/pun 15 minit sekali suh die g toilet. so, sy sabarkan ati.penat mmg la kan? .sy teruskan misi ni sampai nak raya. lepas raya je dh ok la sket. tak la asyik nak terkucil je kat dpn tv kan. tp nak yak-yak masih fail lagi..takpe. slow2 kan? smpai la bulan 12 baru ni.. sy ckp kat taska.


sy : dik, nnti balik petang ni, tak yh pakai diapers yerr

adik : tghari pakai tak ?

sy : pakai jerr ( sy tau taska bukn nak ambik risiko kann?)

adik : ok.


dlm 1jam cm tu, sy sms pulak kat owner. in case, adik tu tak faham kan apa yg sy ckp pagi tadi


sy : kak...bla..bla..

owner : skrg, tak pakai diapers pun

sy : yeaaay ** dalam hati je.. bukan sng tau nak suh taska ajar anak kita


so, sejak tu smpai skrg, mmg tak pakai dah diapers kat taska. tapi diorg pakaikan time tido tghari. kalu sy, sy tak pakaikan. tak pe, kita slow2 kan ? ye la taska ni nak jaga ramai org, sy faham. at least, antar tadika kan? tapi..tapi..nak yak-yak , masih tak berjaya. sy syak dia tak yak-yak kot kat sana.

bila nak kuar jenjalan pun, sy tak pakaikan diapers dah. if dia nak shi-shi dia cakap. & sy pun just tenang kan die & cari toilet cepat2. mmg penat, tapi puas hati sesangattt!

smpai la malm tadi. jeng-jengg.


Ammar : ibu, nak yak-yak

ibu : jom2. g toilet ..

smpai toilet, shi-shi aje..


dlm 10 minit gtu..

Ammar : ibu nak yak-yak

ibu : jom2..

smpai toilet . shi-shi jugak..sabar ni..


dlm 10 mini lagi ..


Ammar : ibu, nak yak-yak.

ibu : jom2.

Ammar : jap2..smbil bukak baju ni..

ibu : jom la.

Ammar : jap2..smbil tgok cite duit jatuh tuu

ibu : jomm

Ammar : jom22...

smpai toilet, angkat die dok kat toilet & sy ckp.." tak pe, ibu pegi susun pinggan jap..Ammar yak je la yerr".lepas tu sy pusing..dh berjaya! dia cm geli la sket kan..sy cepat2 flush2..huhu.


ibu : wahhh. give me ten. dh bejaya yak dlm toilet!

Ammar : ' buat aksi give me ten . smpai 3-4 kali. hahahaa.

ibu : good boy . senang kan yak2 kat sini.basuh pun senang kan? ..:D



terus sms ayah die.


sy : yeayyy. Ammar dh berjaya yak kat toilet !!

suami : oooo..ok..


menci tauu! takde perasaan. hahaha.sy sorg je excited.

4 comments:

.:fyzz:. said...

chaiyook..ammar leh punya...pia dulu free diapers..masa umo 3 tahun...ammar msti leh gak...

ummiaqeef said...

hehe..chaiyok! aqeef time tido je pakai kan lg..

CheRus said...

ha..ha..tak tahan dgn suami nye perasaan...hu..hu..

CheRus said...

Tak tahan suami nye perasaan...hu..hu..