carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, January 31, 2012

Kenduri-kendara ni memang penat tapi happy kan?

hai.

sorry la lama betul saya tak update blog kan? saje jer suh korang dgr ceramah ustaz Azhar tu lelama .hihihi. cuti CNY hari tu kami balik kampung. sbb ada event yg lebih kepada kenduri kendara di kedua2 belah. belah saya, kenduri bertunang adik ke2 & belah asben, kenduri cukur jambul anak saudara. so, biar sy cite day by day aje la ye apa aktiviti memenatkan itew. ceh, mcm ade org nak baca kan? saje je, leh wat kenang-kenangan untuk anak adik nnti 10-15 taun akan datang . kikiki.

tapi kan, dont expect gambar banyak tauu! sbb ada masalah sket, just 1 gambar aje la ye. actually, hari tu dh save dh gambar semua dlm memory card, tapi tadi bile nak transfer ke PC, tak ade pungg. agak frust, tapi ok aja la ye.ni pun 1 pic, adik upload dlm fb die.so, sy rembat la upload kat sini ,.hihihi.


Khamis (19.01.2012)

- gerak balik kampung pukul 10-30malam. jalan lengang gile, 3 jam smpai di kampung ku. ketuk rumah smpai banyak kali, tapi mak tak dengar . huhu. dlm 10minit baru bukak . :( dh la seram sbb malam Jumaat kann? terus ketidoran aje smpai di rumah .:D


Jumaat ( 20.01.2012)
- bermula la aktiviti mengemas rumah. lap cermin & pasang langsir. buat sensorang aje sbb adik beradik semua belum balik lagi ..:D

Sabtu ( 21.01.2012)
- hari ni mmg kena kemas 100%. pasang tirai, letak kusi, karpet & hias untuk di jadikan pelamin la kunun. tapi simple aja. tema is maroon n putih. ni mak yg jahit ** gambar nnti sy usahkan ye. yeayy, smua adik beradik dh balikkk. so, boleh masak & makan beramai2. tapi faham2la. bila dh ramai, kije umah pun dh jadi double. hehee. ptg tu mak suh kopek ikan bilis. dh siap kopek, cume kena buangkan tulang2 n najis yg hitam tu. 1jam buat ngan adik yg bertunang tu. leguh mmg la kan? adik beradik lain buat bunga rampai. potong2 daun pandan & bunga-bungaan . malam pulak siapkan hantaran smua. kitorg semua buat ni. mak siapkan sirih junjung. lepas tu bentang2 tikar n karpet kat ruang tamu. pukul 1pagi tido...

Ahad (22.02.2012)
- hari yg di tunggu2. bangun bagi. mak n ayah dh bangun kul 4pagi. sbb nak g pasar borong, beli ayam, ikan & sayur2. bila mak balik, kitorg baru nak bangun ..hihihi. mandi & sapu kat ruang tamu. segala2 nye la. bg hilang habuk smua kan? pukul 10pagi, jiran2 dh dtg..buat kije masak-masak. kalu kat sini, semua jiran yg buat. kami bole la rest. cume buatkan air & breakfast je. mak buat ketupat pulut cicah smbal ikan bilis as brekafast . sedappp. :D siapkan meja buffet, dlm kul 2ptg, baru rombongan dari Melaka datang.. settle semua dlm kul 4ptg..terus get ready nak kemas2. tikar2 & karpet semua angkat balik, kemas & sapu. &kemas meja buffet. ni pakat2 ngan adik beradik prmpuan. yg lelaki g basuh kawah. masa ni dh penat sgt. tapi gigih je. sbb nak balik umah mertua kann? makan malam, kitorg beli burger special je..hehe. ni pun pau adik yg bertunang tu. tpi burger kat kmpg, tak bape sedap kann? siap2 kemas baju smua, pukul 9malam, balik umah mertua..smpai sana, kemas2 bilik nak tido malam tu & tolong2 apa yg patut. kul 11malam dh tido, kemain penat kannn?

Isnin (23.02.2012)
Kenduri cukur jambul.. tolong2 apa yg patut. sapu2 habuk . adik beradik pun dtg kenduri ni. so, layan diorg jap. bg Ammar makan..settle smua kul 3ptg. solat2 dulu & baru kemas pinggan. kat sini ramai yg membantu. so, just kemas2 pinggan n gelas kat rak aje. malam tido awal. kul 12 dh tido. hihi..

Selasa (24.02.2012)
Ada kenduri akikah sepupu PIL kat bandar Jerantut. so, pegi sana kejap. makan-makan & balik umah mak sy kejap ambik barang2 yg tertinggal. kul 6ptg, gerak balik KL..fuhhh, jem la skit kat area tol. tapi biasa2 je. kul 10-30smpai n tido. tpi asben kena g kije, sbb ada on cal. gile penat kann? kul 6pg baru dia balik, kul 9 dh nak g kije..kecian kan? :D

tu je..sekian..


nah ambik gambar yg sekeping je niii.


















saniza & hantaran


:D

InsyAllah bulan 12 nnti majlisnya..get ready yeeeay ! :)

1 comment:

Qhaifa Nur said...

penuh dgn aktiviti...