carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, January 17, 2012

iklan tv yg menarik hati Ammar

hai..

anak korang suka tengok iklan? anak sy tu suke la sgtt. tu kalu ibu tengok cite kat tv melayu la , kalu tengok tv baby tv, axn smua mana la ada iklan kann? sy kan stok yg suke layan cite melayu leleh ni. cth cm bicara hati, carekarama * cm ne eh eje?, ariana mikail tu. tapi bila ayah die ada kat umah, jgn harapppp. sentap tauu. tgh2 layan cite ariana malam tadi, g dapur jap, anak nak air. bila dh nak duk dpn tv, dia dh alih tengok axn . so, malas nak gaduh2 kan..layan je la..agak2 membosan sgt, buat la alasan yg anak nak tengok cite duit jatuhh * money drop tuhh. Ammar kemain sukee tauu cite tuu. "cian die, duit dia jatuh kan ibu" gitewww. hahaha

eh, nak cite pasal iklan tv kan? meh nak bg list, iklan paling suke ialahhh

1- sos cili

pernah tengok? lagu die kemain rancak & ada bebudak comel2. cili pun merah menyala jer dlm bakul. kalu dulu masa masterchef ada, selalu keluar iklan ni. terloncat2 la si Ammar ni..lepas tu, masuk dapur. ambik sos cili dlm peti & letak kat dpn tv.. T______________T


2- ribena

ni pun comel kan? terloncat2 buah berry tu kat ladang. lepas tu lompat2 masuk lori n tetibe dh masuk dlm jag air ribena kann? lepas tu dh ada botol ribena ada kat dapur. g ambik jugak letak kat tv. bersusun la botol ribena ngan sos cili kat situu. huhu

3- milo sejuk

ni pun layan kan? sorang pmpuan g kedai beli milo sejuk. lepas tu otw nak balik umah, ada ramai2 budak ikut die balik rumah kan..kunun2 naik lori milo2 tu kannn? comel jeee. 'boleh kami minum milo sejuk?" semua masuk dapur..huhu. yg ni pn ada tin milo kat umah. harus la Ammar pun show off kat dpn tv. hahaha

lepas tu..ibu dh hangen, nak tngok tv pun dh tak nampak..nampak sos cili, ribena n milo je kat situ ..ape kess? hahaha

anak korg suke iklan ape?

2 comments:

CheRus said...

aimi suke ape tuh kalau TV3 yg TV3 Kids..bende hijau tu lari2...kalau TV alhijrah yg montaj TValhijrah budak lari semua pakai baju putih tu..mulut aimi terkumat kamit nak ikut nyanyi..eceh...

syariza09 said...

hehehe...ada yg sama. Ribena & Milo. Iklan Milo tu siap leh hapal dialog lg