carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, August 4, 2011

OK Baby Sales! Ada anak perempuan umur 1 tahun++?

Assalam semua!!

ada anak perempuan umur 1 tahun +++??

mesti kena datang sales ni!! sbb berbaloi2

Petang smlm, balik kije sempat singgah kejap dekat sales OK Baby ni? pernh dengar tak brand ni? tak se-glemer brand seperti anakku,baby kiko maupun pureen. tapi bila dh dengar sales itu, pasti nak terjah sama kan?




ni bangunan nyer. bangunan baru diorg. ni 1st time buat kat sini ni. area Bandar Bukit Puchong dekat ngan pejabat pos & balai polis.yang khemah calerful tu la tempat sales nyerr! kemain meriah .:D kalu tengok bunting tuh rm1 kan sales? tapi mmg ada tau! sila percaya. suar2 baby rm1 .cantik2 pulak tuh! gerammm..

tapi apa kan daya. kebanyakkan baju kat situ sesuai untuk baby & gurl! nama pun ok baby kan? hehe. hr tu tengok, ramai jugak Chinese pregnant datang soping tau. banyak diorg soping baju baby. berbakul2.

tapi seperti biasa apa jua sales kan akan meramai gile org. so, semalam hari pertama! so, mmg super duper ramai. dh lah bahang tau. panas terik! tapi nak barang murah, kena terima semua itu kan?




kat sini area botol susu! dlm rm3 je. tapi yg ni jenis bukan BPA free tuh. so, mmg org tak beli la. kalu ada pun, mesti die tak tau ttg isu BPA tu. kat depan sikit tuh. yang ada lelaki pakai baju merah tuh. baju or seluar 1 dalam rm3 je.kalu beli 5 helai dpt la rm2 sehelai. best kan ? tapi itu la, semua baju & suar dh tak sesuai tuk Ammar.


dlm 1 jam jugak duk sini. bukan sbb memilih baju tapi stuck kat nak bayar! kena q la kan? kaunter ada 3. sorg bayar, dekat 1 bakul.so, boleh bayangkan cm ne. dh la nak q tu dh halang org nak tengok barang accessories baby kat tepi2. oh ye. bekas tempat buh susu tepung tuh rm3 je tau! banyak la jugak stok. cume kotor2 kat plastik tu biasalah. pandai2 la pilih kan?


oh ye, apa yg saya beli? tak kan tak beli apa2..:)







di sebabkan budget pun tak ada sangat. maka dpt la 2 pasang baju jenis cm gini. yang ni gabungan warna merah & grey .suke2. berkolar & rase cm kecik pulak. tak pe. kita pakai smpai lebam ye. ni saiz L.

eh, lagi 1 mana? dlm pic ni 1 pasang je.

a'ah kan ? eh. mana pulak 1 lagi..kejap nk cri dlm folder






























































oh dh siap pakai punggg! muahahaha.balik umah, terus terkinja2 nak suh pakaikan. lantak p la pakai 2 lapis pung baju ..


anak ni kalu die nak, mmg nak la kan ?


sabar aje la..:D


oh ye. bape rm tu baju 2 helai tuh? oh..itu sy ambik yang diorg hang bukan dlm bakul. sbb bakul tu semua size baby. baju ni rm15 1 helai. tapi rm20 2 helai. so, kena ambik 2 la baru bijak kan? hehehe. sales ni smpai ahad ni je. setiap hari ada dtg stok baru. pegi la weii. 10pagi smpai 10malam!


p/s : nnti2 la update menu buka & sahur. sokmo lupe nak ambik pic. tapi yg pasti no nasi time berbuka! :P

2 comments:

ummiaqeef said...

aqeef pun sama..kalau ade baju baru msti nak pakai terus.. sabo je la..

syariza09 said...

poket lom kebung lg