carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, August 11, 2011

Menu berbuka & sahur semalam


Assalammm..

eh dh pukul 1ptg kan? kejap pulak hr ni rasanya..:) smlm berbuka masak nasi. sbb kan tak sedar sahur kan? so, perut sgt melapar. so, better masak nasi ye! ptg smlm pun asben balik kije, mmg penat sgt dh muka. :) die mmg wajib sahur! sy ok sket. tapi ye la. dh kawin, x leh pentngkan diri kan?





ni smlm nye berbuka. Ammar of coz akan sibuk. ibu nak hidang die sibuk nak duduk dulu. oh yer,kusi die special sket sbb ada bantal. so, smpai la paras dada tu ngan meja makan. tu die makan nasi & kuah sayur jer& carrot sket. dia bukan suke sgt ikan & ayam ni. lepas tu nak sambal udang tu. so, bg la sket buat rasa. :) kelihatan kat atas tuh ialah sambal udang petai. sayur cmpur smpai 2 bekas, ikan pakcu goreng, smbal tempoyak & kepok lekor nmpak sipi2. tu tak hbs pun. kena panaskan balik ni. :)

dh settle berbuka. jom kita tengok menu sahur. disbbkan lauk balance berbuka tak ade. so, kita buat nasi goreng aje & goreng nugget.






nampak banyak kan nasi tu. memang. smpai tak habis ! :) maybe kenyang sgt kot sbb berbuka makan nasi kan? so, hari ini kita makan kuetow goreng yer! resepi dh ada! balik kang pegi kedai beli barang. :D


p/s : kami guna pinggang plastik je. senang ..:)

2 comments:

ummiaqeef said...

husband kite x bangun sahur pun.. memula je rajin..hehe

syariza09 said...

sambal udang petai??? sedap tu..rasa nk buat jugalah...oppss kena cari petai dulu