carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, August 25, 2011

bayar hutang piutang sebelum balik raya...



pagi tadi baru dpt gaji. so, lebih elok la kita dahulukan utang piutang kan? hutang kete, loan rhb, taska Ammar dan sewa umah..fuhhh! w/pun sikit tapi angkanya banyak ! tapi tu guna gaji asben. sy just bayar bill hiburan & air api saja.


lepas tu cek balance gaji dlm bank ..T______________T.tapi ok wat, tak perlu nk pikir hutang org dah. cume pandai2 la nak uruskan duit smpai dpt gaji hujung bulan 9 yer! :)


tp Alhamdulliah dengan rezeki yang Allah bg kan? duit jualan cookies pun boleh guna untuk tukar duit raya bebudak. merasa sikit sorg kan ?:D raya tahun ini raya umah asben dulu. raya ke4 baru balik umah sy. tapi, 1 daerah je.

oh. cite pasal balik raya, sy balik ke Jerantut, ptg Ahad. so, pagi Ahad tu ingat nk g cari kerepek2 dulu. pasar pagi kat stadium Shah Alam tu bukak lagi kan ? hehe. eh. tapi bukan kepek2 je tak cari lagi ni. sandal & shawl sy tak cari lagi ni. huhu. harus kita redah jusco & booth2 kat depan giant shah alam ni. harap2 ada lagi la tinggal kan?

nak balik raya ni banyak kije nak buat ni. umah kena kasi tip top dulu baru boleh balik kampung . tak la meroyan kang kalu balik penat2 dri kampung tengok umah sepah kan?

okey ..smua, nnti sy update lagi..

2 comments:

CheRus said...

Selamat beraya Pn zana, maaf zahir dan batin..

CheRus said...

Selamat beraya Pn Zana, Maaf zahir dan batin