carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, March 20, 2012

dialog standard pagi2

hai semua..


Minta maaf sbb dh lama tak update blog. agak kemalasan melanda serta tak ada cite pung nak update. hehe. weekend pun sama je aktiviti. tak de la g berjalan mana :) tp sy selalu baca blog u'lls.

so, tak ada cite, marila kita bercerita pasal cite peribadi saje. kiki . cite pagi2 nak pegi kije pun buleh kan? seawal 645 pagi dh bangun. ceh, awal la sgt. tu pun bape kali snooze alarm tepon kannn? so, siap solat n biasanye sy akan masak tuk bawak bekal. in-case rajen bebenor sgtt masak la yang heavy2. kalu kemalasan melanda sy goreng ayam jer.haha. saje je bawak bekal sbb sy malas nak kuar la tghari2 gni. baik duk opis je. lgpun kawan tak de. kesiannn..huhu

siap2 mandi, mesti Ammar akan bangun..dia selalu bangun je, muka adalah seposen. lps tu bwk suar dalam dia (malam bukak, pakaikan diapers). mesti cari2 ibu. muka seposen kan, harus la kena pujuk2 dulu..bukakan baby tv n duk kejap ngan dia, baru la boleh pegi senyap2 pakai baju siap2 nak g kije. lepas tu dia dtg la. sibuk bukak beg makeup ibu. ambikan bedak semua. PA la katakan..hehe. dh ready semua, baru la kuar rumah, hidupkan ejin kete. Ammar biasanye dia akan sibuk nak tekan alarm kete. ok, silakan. kang tak bagi, majuk pulak..

ni antara diolog2 dia pagi2 la :

dh keluar rumah, pegi kat kete

Ammar : ibu duk sini, biar Ammar bwk kete
Ibu : ceh, mcm dh besar ajeee

ok, dh masuk kete ..

Ammar : ibu, baca doa.
Ibu : ok , bla..bla..(baca doa)
Ammar : ibu, pegi kat D (drive)
Ibu : ok..

dh gerak smpai trafic lite

Ammar : IBu, lampu merah ..
IBu : ok, tapi kita tak lalu situ, kena g school (nursery) dulu
Ammar : ibu, pegi no five (5) - suh laju smpai jarum pegi no 5 .
Ibu : eh, mana boleh..laju sgt tu. banyak kete ni..

smpai school. ok, babai ibu..

gtu la hari2..balik pun mcm gtu jugak..:D

1 comment:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Dialog comelkanak2, so sweet. :-)