carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, October 10, 2011

Balik kampung makan durian

musim durian dh habis kan? tapi durian ni special sket. muahaha. sbb dh hujung2 baru dia muncul. hr tu mak coll.



ayah suh balik kampung kalau nak makan durian! *gitueww! ganas tul mak saya kan.

okey2, Jumaat ni balik * kata saya

ok.bai, nak tepon ina, za, abg... (adik beradik semua) *terus letak..muahaha.

so, khamis malam bergerak la balik. kul 12mlm baru gerak. gile kan? kul 3pagi baru smpai rumah! smpai2 je, tengok mak dh stanby bukak pintu. kuat betul pendengaran mak saya kan?

tido kul 3pagi, bangun kul 8..tak boleh nak tido dah.mak dh bising bersembang ngan jiran..huhu.

bangun2 pagi. terus bg cadangan nak pegi ladang sawit sbb nak makan durian kat tepi pokok. eh, durian dlm ladang tau. sape anak felda, tau la goner rupanye ladang sawit ni. kalu kecik2 dulu selalu la tolong ayah kutip buah relai ni. lepas tu dpt upah kan? suke-suke. skrg dh tak de. smua dh serah pada Felda yang buat. ayah pun dh tak larat ler nak usahakan ?



huduh nye muka saya! *kepenatan naik motor g ladang.



si kecik berpeluh2 . duk sibuk nak kutip durian!


1st time masuk ladang kann?



durian di atas pokok!



banyaaakk nyerrr!



makan smpai pengsan! muahaha. :)


lepas solat zohor hari tu gerak pegi Kuantan! nnti sy update citenyerr

2 comments:

Ya ALya said...

ya memang hantu doyan......pas pantang ni memmang nak cari doyan balik,teringin je tekak ni....hehehhehe

felda mana ni?

Qhaifa Nur said...

wah2 banyaknya durian..minta satu