carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, February 29, 2012

dulu saya pun pengasuh di taska

salam ..

ramai kan pakat share video ttg pengasuh taska buat kat bebudak tu kat FB..tapi, sy tak tekan pun play! betuii. just baca komen2 diorg je..so, leh imagine la sket2 apa isi video ituu. mmg teruk ek? siap balut budak beso tido cm bedung, lepas tu siap tampal ngan solutape eh ? gile kann?lepas tu kat harian Metro, rupanye...pengasuh 2org tu buat dajal kat owner ek? marahkan owner, tapi buat kat budak2..gile la gtu. ko pegi la ckp direct aje..ni mesti kes owner tak byr gaji or marah2 kat diorg agaknyee..

sy pernh tau kije taska. lepas hbs belajar. tu pun usha2 dlm paper.ambik no tepon n terus col decide nak kije..hehe.terus die suh datang ..masa tu kunun nak kumpul duit wat belanja konvo. masa mula2 kije mmg mencabar kott. sbb bukan sng nak uruskan budak2 kecik ni..tambah2 lagi baru mula kije. mmg menangis gak ..hehe. so, masa tu cekalkan hati n banyak bersabar . owner pun duk kije sekali.so, tak de lah susah sgt pun. gaji pun sket je . rm450 aje kot..huhu..last2 nak berenti pun sayang ..kiki

dulu kat taska, sy ngajar budak 4taun. ngajar menulis & mewarna serta kenal abjad. tapi kan, skrg nak ajar anak sendiri, payah nye la..banyak nau songeh tau. kita lak kena ikut ckp dia. huhu.

sy tak ada la link video tu. x sanggup nak letak pun. korang cri la kat Fb dh bersepah. tapi x tau la ada lagi ke tak, sbb smlm tgok berita, owner tu mintak video tu diberhentikan n akan ambik tindakan kat 2pengasuh yg tak berhati perut tu. biar diorg kena balasan kan? smpai hati buat bebudak mcm tu..

oh ye..taska yg sy kije tu, tempat Ammar duk sekarang ..hehe

k la..babai ..:)

3 comments:

Seri said...

Kak Zana,

Mula2 mase tgk muke depan HMetro tu, tak sanggup nak tgk rupe budak tu.. sedih, sebak sume ade.. terus terpikirkan anak2 kat taska.. dlm hati, berdoa je agar anak2 sy dan yg laen dijauhi benda2 mcm2 ni..

tak boleh bayang klau jadi kat diorang.. biar org yg wat aniaya tu dihukum setimpal dari Allah.. sgt kejamm!!!

.:fyzz:. said...

salam...orng yg keja taska msti kena kuat semangat kan..ngan karenah budak2 lagi..

CheRus said...

Sasu...kalau nak ikutkan mmg kejam la juga pengasuh itu buat..tp itu angkara dengki khianat pekerja otu..memandangkan dia marah kepada majikannya...mula2 suspicious juga dgn video tu sbb mmg macm purposely di buat video..pelik..biasa kalau bende mcm tu..mesti secara sembunyi kan...owner taska pun buat laporan polis..dah..kesian juga kat pengusaha tu..