carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, September 7, 2010

weeknd hr tu buat ape?

salam semua!!wah-wah..dh nak raya kan?lg 2 hari je lagi kita berpuasa InsyAllah. w/pun hr ni sibuk2 ada org cakap raya hr Khamis kan?erm, x kisah la raya hari apa.tp, cm sedih sgt2 nak tinggalkan bulan puasa yg penuh rahmat itu. betui!!. pg2 pikir nak makan/masak ape tuk b'buka, sahur..tel emak tetiap hari okay, tanye menu ape..hahaha. **betui** mak sy pun dh tau kalu de call in nak2 maghrib tu ..:D

wekend yg lepas kan, husband kije..so, duk la umah ngan si kecik ni. betui2 la mencabar kesabaran ..sabar je la. tp, kije umah kena buat jugak . kalu ikutkan ke die. x settle la kije2 kita tu kan ..

~MISI: BASUH BAJU RAYA~


tadaaaa...baju raya dh basuh . kelihatan baju mak & pak nye 1 helai je. tuk anak je yg lebih..Tema is Hijau...:D


~MISI: BUAT PUDING CARAMEL~

kukus dulu ..40minit tgu !!


ni hasilnya ~



+

+

+

+


~separuh dh kena makan ngan si kecik yg xpose.~

malam bile entah , kami ke danau kota..ingat x, sy ade beli 1 kemeja hijau kat danau ni last week. ade mcm tertarik benang . pegi sana kunun nak tukar la..erm, mmg 1 batch cam gitu. tp, dpt la jugak tukar sbb kecacatan tuk sikit2 je nampak.

so, dh jalan2 tu ..ampun!!ramai gile manusia la..tetibe nampak hanger tudung. rege dlm rm20. boleh la kan ?mmg nak cri pun ..so, rembat la 1..ambik hijau jugak ..kunun ikut tema.mesti kena ikut tema ker?hahaha..tanye aku pd diri sendiri..:D



masa nak bayar tu, de 1 cite lawak tau !!

makcik tudung puple : eh, ape die benda ni ??
sy si tdung itam : hanger tudung, tuk sangkut tudng cm gini. smbil tnjuk kat tdung sndiri .
org jual : a;ah ..betui tu ..
makcik tudung purple : oh ye ker..smbil senyum & blaaah
sy si tudung itam : blah la jugak ..:D


syariza, sy dh beli cm awk nih..teruja sbb jumpe jugak!!:D

sekian ...


2 comments:

syariza09 said...

wahhh....dah beli. kelas gitu, hanger ikut tema raya hijau. raya thn ni mmg meletop!

Pn. Zana said...

syariza: kebetulan la jupe ngan hanger ni ..tu le, smua nak ikut tema..:D