carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, November 13, 2014

Nak kurus kena detox dulu


assalamualaikum semua..

bagaiamana semua? ada penurunan berat tak? 
kalau ada, tahniah !! 

u can do it !

kalau belum, jangan susah hati dan teruskan usaha ok ..

ok. hari ini saya nak kongsi dengan semua kenapa perlu detox untuk sihat dan kurus.

anda perasan tak setiap hari, makan apa sahaja. semua kalau boleh kita nakmakan kan ?jadi, anda tau tak di mana semua makanan itu akan pergi? yess, pastilah ke dalam PERUT. kesian perut uolls, yang jenis berlemak, lagi la..perut tak sempat proses, dah melekat terus kat dinding. tu yang menjadikan ianya kotor dan berkeladak. 

jadi. di situ la punca pelbagai penyakit. 

yess. penyakit adalah disebabkan oleh usus yang kotor. 
dan, payah nak turun berat juga adalah disebabkan oleh usus yang tersumbat dengan lebihan lemak dann sisa makanan yang tidak dapat dicernakan.

saya suka mencadangkan uolls ambik Herb-lax ! 

mesti la herbs base. tengok nama pun tau la kan ? hehhee

antara ramuan utama nya ialah 

1- senna leaves 
2- buckhorn bark 
3- fennal seeds
4- anise seeds


dan banyak lagi...

ianya disatukan dan diperhebatkan untuk membantu :-

1- pembesihan najis yang tersumbat
2- membantu masalah sembelit 
3- mengempiskan perut 



bagaimana? berminat ? 

harga : murah bangattt ! 

whatsap dulu eh 
012. 985 .1718 
fb : sasuzanazanudin.


1 comment: