carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, December 19, 2011

MasterChef Malaysia : Penyingkiran Deena

hai..

agak sedih jugak apabila Deena ni yg tersingkir pada minggu ke 9! Deena ni mmg kategori top la jugak cara masakan dia. tapi entah mcm mana, dgn pertaruhkan spageti msak lemak kupang semalam membuatkan die tewas kepada Felix, Brian & Imelda. mesti Deena dh abis idea mlm tadi, sehingga hero iaitu kupang telah di ketepikan & hanya 4 biji kupang je die hidangkan pada juri. masa mula-mula siaran tu ingat ke Felix atau Imelda yang keluar, tetapi sangkaan melesit sama sekali. sungguh tak sangka kan? tapi tak ape, maybe ada rezeki lain nnti . :) good luck to u Deena!





Deena Nalisa Binti Mohd Zain

Umur: 26

Asal: Kota Bharu, Kelantan

Pekerjaan: Pegawai Projek

Hidangan Kegemaran: Ayam Masak Pedas Tok Wan

Lokasi Percutian Kegemaran: Pulau

Masakan Kegemaran Untuk Dimasak: Sangat suka membakar kek dan tart

Pencuci Mulut Kegemaran: Carrot cake

Sweet or Savoury: Sweet







** Deena tgh masak**


malam ni Amita akan lawan ngan chef selebriti. agak2 dia akan dpt pin kebal tak ? btw, Deena ni satu2nye yg telah dpt pin kebal. tapi die dh guna dulu masa team group kalah. ni 2nd time Amita di beri peluang lawan chef selebiriti.

p/s : suke tengok Wahidan. kalu die cakap mesti selalu sebut perkataan Allah, InsyAllah, Bismillah. sweet sgt kan?


2 comments:

hajarus said...

suke tengok masterchef ni tp tu la tiap kali tgk tiap kali hjr pulak yang kepenatan sbb diorg msk kan sambil dok mengejar mase... adehhh...


btl3x.. suker dgr cara wahidan bercakap... xlekang dengan kalimah Allah... :D

::Mamalyna:: said...

suka jugak tgk wahidan... humble jer die...